Kulba Woody: knuffelbed op wielen

07-11-2020 Redactie

Kulba Woody: knuffelbed op wielen

Kulba Woody: knuffelbed op wielen

‘Aaaah!’: die kreet zul je het vaakst horen als je met een Kulba Woody op pad bent. De mini-caravan heeft een hoog puppygehalte en trekt de aandacht op elke camping. De Kulba is handgemaakt van hoogwaardige materialen, met zijwanden van Baltisch berkenhout.

De Kulba-fabriek staat in Litouwen en produceert al vanaf 2011 mini-caravans. Door het lage gewicht is de caravan geschikt voor vrijwel alle personenauto’s: beladen wegen ze niet meer dan 750 kilo. Dat de caravan met veel liefde in elkaar is gezet door vakmensen, kun je zien aan opvallende details. Van de Kulba zijn twee versies leverbaar: de Woody en de Rebel met een stoere offroad-uitstraling. Wij bekijken het oer-model: de Woody met z’n typische houten zijkanten.

Wat meteen opvalt aan de Kulba is de typische ‘teardrop’-vorm
Wat meteen opvalt aan de Kulba is de typische ‘teardrop’-vorm.

Exterieur

Wat meteen opvalt aan de Kulba is de typische ‘teardrop’-vorm, geïnspireerd op de kleine caravans die rond 1930 in de USA populair werden. De geïsoleerde zijwanden zijn aan beide zijden voorzien van Baltisch berken multiplex dat aan de buitenkant is behandeld met een UV-bestendige epoxycoating die het hout waterdicht maakt. Tegen meerprijs kun je de wanden laten voorzien van een geanodiseerde aluminium beplating.

De Woody heeft een ongeremd gegalvaniseerd chassis met schokdempers en staat op 13 inch wielen. Zoals ook bij de ‘normale’ caravans is de Kulba voorzien van uitdraaisteunen op alle vier de hoeken.

De mini-caravan is aan de achterkant voorzien van een grote klep waarachter de buitenkeuken schuilgaat.
De mini-caravan is aan de achterkant voorzien van een grote klep waarachter de buitenkeuken schuilgaat.

De mini-caravan is aan de achterkant voorzien van een grote klep waarachter de buitenkeuken schuilgaat. Ook hier gebouwd van 12 mm dik berken multiplex – de keuken is vrij basic maar kan naar wens worden uitgebreid met allerlei opties. Door z’n afmetingen kun je de Kulba ’s winters stallen in een garagebox.

Wonen, slapen

Door het berken multiplex oogt de Kulba ruim vanbinnen. In het plafond zorgt een dakluik voor frisse lucht en daglicht. Beide zijdeuren hebben een raam dat je opzij kunt schuiven – beide ramen en het dakluik zijn voorzien van verduistering en muskietengaas.

Het volledige interieur wordt gebruikt voor het tweepersoonsbed van bijna twee meter bij 140 centimeter, dat je – door de driedelige matras – ook als zitbank kunt gebruiken. Boven het voeteneind is een wandmeubel tegen de wand geplaatst met zowel links als recht een legkastje voor kleding. Tussen beide legkasten zien we een open ruimte voor andere spulletjes.

Het volledige interieur wordt gebruikt voor het tweepersoonsbed
Het volledige interieur wordt gebruikt voor het tweepersoonsbed.

Kampeermeubilair leg je onderweg op het bed. Ook voor het interieur geldt dat de fabriek allerlei persoonlijke wensen kan invullen je kunt zelfs je eigen Kulba helemaal naar wens laten samenstellen.

Installaties

Over installaties kunnen we kort zijn: het basismodel heeft eigenlijk alleen ledverlichting en een paar stopcontacten. Je kunt de keuken uitbreiden met een gasstel, 10-liter watertank met spoelbak en indien gewenst kun je de Kulba zelfs laten voorzien van verwarming, dakdrager, fietsenrek, voor- of achtertent etc. De Nederlandse importeur – Vouwwagencentrum Noordbergum – vertelt je daar graag meer over.

De Kulba Woody is een knuffel van een caravannetje waarmee je veel bekijks hebt
De Kulba Woody is een knuffel van een caravannetje waarmee je veel bekijks hebt.

Conclusie Kulba Woody

De Kulba Woody is een knuffel van een caravannetje waarmee je veel bekijks hebt, zowel onderweg als op de camping. De Kulba wordt met veel liefde en oog voor detail gebouwd door ervaren timmerlieden met hart voor hun vak. Je kunt de caravan naar eigen wens laten upgraden voor optimaal kampeerplezier.

PLUS & MIN

+ uitstraling
+ bouwwijze
– bergruimte

‘Aaaah!’: die kreet zul je het vaakst horen als je met een Kulba Woody op pad bent
‘Aaaah!’: die kreet zul je het vaakst horen als je met een Kulba Woody op pad bent.

Technische informatie

AFMETINGEN
Lengte opbouw, met dissel: 250/381 cm
Breedte: 189 cm
Hoogte: 189 cm
Binnenhoogte: 130 cm

ZITTEN & SLAPEN
Aantal slaapplaatsen: 2
Bedmaten: 198×136 cm

GEWICHTEN
Leeggewicht vanaf: 450 kg
Max. toegestane massa: 750 kg
Laadvermogen: 300 kg

Prijs vanaf € 8.995
Meer informatie www.kulba.cool en www.vouwwagencentrumnoordbergum.nl

Aanbod caravans

Op zoek naar een caravan? Op onze website vind je een gevarieerd, actueel aanbod. Bekijk hier de caravans. Meer caravantesten lezen kan natuurlijk ook, of het laatste kampeernieuws.