Arca Rekreatie: Full Service Caravanbedrijf

19-05-2022 Redactie

Arca Rekreatie: Full Service Caravanbedrijf

Arca Rekreatie: Full Service Caravanbedrijf

Het Heerhugowaardse caravanbedrijf Arca Rekreatie staat in de regio en daarbuiten bekend als de specialist in Engelse Swift en Sprite caravans met daarnaast ook een dealerschap in de Franse Sterckeman caravans. Arca is niet alleen goed voor de verkoop van deze merken, ook in service, onderhoud en verhuur van alle soorten en maten caravans, ongeacht welk merk, is Arca een bedrijf waar je trotse bezit in zowel goede als ervaren handen is.

Maar liefst 38 jaar geleden zag Arca Rekreatie het levenslicht. De start was een initiatief van Roy Lutte die vandaag de dag nog steeds betrokken is bij het bedrijf. Met een team van 8 mensen is Arca tot veel in staat. Alles wat met caravans te maken heeft, van een servicebeurt tot de inbouw van accessoires vindt in de eigen gecertificeerde garage plaats. Maar met een keur aan nieuwe modellen in de gezellige showroom en een 100-tal gebruikte exemplaren is verkoop de andere tak van sport waar de onderneming op drijft.

Arca Rekreatie

Arca Rekreatie Service

De werkplaats is gespecialiseerd in het onderhouden van merken als Sprite, Swift, Sterckeman, Ixus en Delta/ Beyerland.  Verder worden er schade-, montage- en onderhoudswerkzaamheden verricht aan alle merken caravans, vouwwagens en aanhangers. Als caravanservice bedrijf voldoen Arca aan alle Arbo en milieu eisen.  Met zoveel jaren ervaring is Arca ook een specialist voor het in- en opbouwen van accessoires. Hierin is men niet merkgebonden waarmee altijd de beste deal voorhanden is.

Arca Rekreatie

Tegenwoordig verplichten een aantal verzekeraars om een caravan in een goede technisch staat te houden. Dit dien je aan te tonen met een vers inspectierapport. Om aan deze zorgverplichting te voldoen volstaat een technisch rapport van Arca zodat er bij onverhoopte schade of ander onheil geen discussie met een verzekeraar kan ontstaan. Wel zo geruststellend.

Een onderhoudsbeurt omvat bij Arca onder meer een controle van de banden en het onderstel. Daarnaast wordt er een remmentest uitgevoerd en de koppeling geïnspecteerd. Ook de verlichting, de staat van de gasinstallatie, het watersysteem en alles wat met elektra te maken heeft ontsnapt niet aan het alziend oog van de Arca monteur. Tenslotte ondergaat de opbouw een vochtmeting om zeker te weten dat de kitnaden in waterdichte staat verkeren.

Arca Rekreatie

Arca Rekreatie Verkoop

Arca Rekreatie heeft altijd een 100-tal gebruikte caravans vakantieklaar in het aanbod staan. Dus ook vlak voor de vertrekdatum is Arca in staat het kampeermiddel te leveren wat het beste bij je past. Met een onderhoudsbeurt en technische inspectie weet je daarnaast ook zeker dat het een zorgeloze vakantie gaat worden. De range van het aanbod is breed. Op dit moment staat er een Adria Unica in de aanbieding voor € 6.450,- Aan de andere kant van het spectrum vind je een demo Sprite Cruzer 550 SR voor een extra interessante prijs van € 40.450,-

Arca Rekreatie

Verhuur

Voor twijfelaars heeft Arca Rekreatie een alleraardigste regeling in het leven geroepen. De aangeboden occasions kun je ook huren wanneer je niet zeker weet of de caravan bij jezelf of je reisgenoten past. Zo niet lever je deze gewoon weer in maar indien het een fantastische vakantie was en je de caravan wil houden, dan gaan de huurpenningen van de aanschafprijs af. De caravans worden compleet geleverd met een voortent of luifel, een gasfles, watervoorziening, reservewiel, 220 Volt aansluitkabel, opstap en een verloopkabel 13/7-polig voor de trekauto. Bij Arca Rekreatie huur je al een caravan voor € 150.- per week.

Arca Rekreatie

Nieuw

Arca Rekreatie is dealer/importeur van een drietal merken. Aan de Engelse kant zijn dat Swift en Sprite. Deze Caravans zijn afkomstig uit de fabrieken van Engeland’s grootste producent van toercaravans, de Swift Group Limited. In de productiefaciliteit, gevestigd in Cottingham worden jaarlijks meer dan 10.000 caravans vervaardigd onder de merknamen Swift, Sprite en Sterling. Laatst genoemde merknaam is bestemd voor de binnenlandse markt. Bij de ontwikkeling van een nieuw model Sprite caravan staat veiligheid voorop. Alle exemplaren voldoen dan ook aan de strenge Europese veiligheidsnormen. En om perfectie te kunnen garanderen worden alle nieuwe ontwerpen eerst uitvoerig getest voor ze in productie gaan. Bij Arca Rekreatie zijn die nieuwe modellen doorgaans uit voorraad leverbaar.

Arca Rekreatie

Sterckeman is de merknaam aan de Franse kant in de showroom van Arca. Met vele praktische details en typisch Frans comfort is Sterckeman al meer dan 70 jaar een ideale reisgenoot voor geslaagde vakanties. Voor stelletjes, familie, met kleinkinderen of vrienden, de modellen van Sterckeman zijn ervoor op maat gemaakt. Het merk is onderdeel van de Trigano groep. Net als Swift een grootmacht met een productie van 10.000 eenheden per jaar op een bedrijfsoppervlak van 200.000 m2. De fabriek ligt in het hart van de Rhône-vallei in de Ardèche waarmee een vakantiesfeer in het DNA van deze caravans zit. Anno nu biedt Sterckeman vier modellijnen aan, van vederlicht tot winterhard, in lentematen tussen de 5,20 en 7,80 m. Volledig uitgeruste eigentijdse caravans die beter passen bij het beschikbare budget.

Arca Rekreatie B.V.
Einsteinstraat 10
1704 RT Heerhugowaard
072- 5723204
arca.rekreatie@wxs.nl
www.arca-rekreatie.nl