Fendt Bianco Selection 550 SKM: Familie caravan met stapelbed

10-01-2022 Redactie

Fendt Bianco Selection 550 SKM: Familie caravan met stapelbed

Fendt Bianco Selection 550 SKM: Familie caravan met stapelbed

De Fendt Bianco Selection 550 SKM was enige tijd geen onderdeel van het leveringsprogramma. Maar de bestseller van weleer is helemaal terug en wel met een K in de type-aanduiding. Nu is kinderbed in het Duits Kinderbett dus waar die K voor staat laat zich eenvoudig raden. Kinderbed dus. Dit bestaat uit een stapelbed aan de achterkant. Voor paps en mams is in een Frans bed aan de voorzijde voorzien.

fendt_Bianco

De Duitse caravanbouwer Fendt is in Nederland een populair merk. En dat is eigenlijk een understatement aangezien het alhier de bestverkopende caravan is. Dat zou kunnen komen doordat de keuze bij Fendt “riesig” is. Deze Oosterbuur heeft namelijk wel zes caravanseries in de catalogus staan. Dit maakt dat er voor koppels en gezinnen van divers pluimage altijd een geschikt model voorhanden is. De Bianco Selection 550 SKM is in die line-up een heuse familiecaravan.

fendt_Bianco

Gescheiden Slaapgedeeltes

Voorin vind je aan de linkerzijde voor een liefhebbend echtpaar een Frans bed van 140 bij 200 cm. Aangrenzend aan de rechterkant is de badkamer met een toilet, mogelijkheid om te douchen en een wastafel. Helemaal achterin is het speelparadijs met stapelbed voor de kindjes te vinden. Midden in de woonruimte kun je loungen op een vierpersoons zithoek met daar tegenover de keuken. Links van deze compacte maar goed bruikbare pantry heeft de koelkast een plekje gevonden. Naast de zithoek zorgt een hangkast voor het kreukvrij ophangen van kleding. Zowel het volwassenen- als het kindergedeelte is afgescheiden van de rest met een gordijn. Hoe een dun laagje stof toch voor voldoende privacy kan zorgen.

Vijf Slaapplaatsen

Een groter gezin kan van de zithoek een vijfde slaapplaats maken. Na het opmaken heeft dit bed een afmeting van 102 bij 179 cm. Wanneer het verbouwen te veel moeite is om iedere dag te doen of wanneer je liever niet te vroeg de zithoek wil opofferen om een kind voldoende nachtrust te gunnen, is het ook mogelijk een stapelbed voor drie te bestellen. Dit bed heeft een maat van 216 bij 75 cm. Om met zijn vijven toch over voldoende laadvermogen te beschikken kun je de Fendt Bianco Selection 550 SKM wat meer gewicht in de schaal laten leggen. Het standaard maximale gewicht van 1700 kg wordt dan een riante 2000 kg. Daarmee kan er zomaar 300 kg aan extra spullen in de garage gestouwd worden. Die garage ontstaat door het onderste stapelbed op te klappen. Met een garageluik is de ruimte ook van buitenaf eenvoudig te bereiken.

fendt_Bianco

Terug Van Weggeweest

De 550 SKM is de Heintje Davids onder de caravans. Het model werd eerder in 2019 verkocht. Fendt heeft de caravan echter op details verbeterd en opnieuw opgenomen in het programma. Een van de verbeteringen is de vaste houten ladder van het stapelbed die plaats heeft gemaakt voor een losse aluminium versie. De Fendt Bianco Selection 550 SKM heeft een lengte over alles van 7,74 m. De breedte is 2,32 m. Binnen is de stahoogte 1,95 meter. De caravan staat stevig op een AL-KO chassis. De Bianco Slection-serie bestaat verder uit vijf verschillende maten en indelingen waarvan de 550 SKM de grootste is.

fendt_Bianco

Specificaties

  • LxBxH: 7,74 x 2,32 x 2,63 m.
  • Lengte opbouw: 6,62 m.
  • Aantal slaapplaatsen: 5
  • Leeggewicht: 1360 kilo
  • Maximaal gewicht: 1700/2000 kg
  • Prijs: vanaf € 27.000,-

Meer informatie: www.fendt-caravan.com

Op zoek naar een gebruikte Fendt caravan? Kijk dan eens op www.camperscaravans.nl of op www.caravanstekoop.nl