Camperreis: 5 x dingen die goed zijn om te weten

23-04-2024 Redactie

Camperreis: 5 x dingen die goed zijn om te weten

Camperreis: 5 x dingen die goed zijn om te weten

Het is zo ver: je gaat dan ein-de-lijk die mooie reis maken met een camper waar je al jaren van droomt. Je hebt een mooie camper gehuurd voor een maand en staat te trappelen om te gaan. En we kennen dit gevoel maar al te goed: de wilde wereld in, het onbekende! Maar door het enthousiasme kun je nog weleens wat zaken over het hoofd zien, betrekkende je reis. Geen zorgen, wij gaan je helpen met een aantal dingen. Neem deze lijst goed door en check of je alles bij je hebt. Warme kleding en een regen jas zijn bijvoorbeeld belangrijker dan je in eerste instantie denkt!

#1 Neem kleding mee voor iedere weersomstandigheid

Het aller belangrijkst als je met je camper op pad gaat, is om goed (en dan bedoelen we ultiem goed) voorbereid te zijn op alle weersomstandigheden. Dit wordt vaak onderschat. Veel mensen gaan in het voorjaar weg, maar vergeten dan dat het in sommige gebieden nog steeds ontzettend koud kan worden in de avonduren. Je hebt regenjassen nodig: een regenjas voor dames en een regenjas voor heren waterdicht. Maar ook echt warme kleding is aanbevolen en luchtige kleding voor de hetere dagen. We hebben hieronder een lijstje voor je gemaakt met alle gemakken voorzien, om het nog even goed door te nemen voordat de reis begint.

#2 Ieder land heeft andere regels

Ieder land die je inrijdt, heeft andere regels met betrekking tot rijden en verplichte benodigdheden in je auto. Als je deze zaken niet in je auto of busje hebt en ze controleren je, kun je een fikse boete krijgen. Wat veel mensen niet weten, is dat je in veel landen in Europa maar een bepaalde tijd mag blijven. Voor de meeste landen is dit maximaal drie maanden.

#3 Handige apps voor camperplaatsen

Mócht je het nodig hebben, want sommige mensen plannen bewust hun reis niet. Dit begrijpen we natuurlijk als geen ander. Maar hier kun je wel voor verrassingen komen te staan en soms minder mooie overnachtingsplekken.

 

Goede apps voor de beste camperplaatsen in Europa:

  • Park4Night: de meest bekende app voor camperplaatsen door heel Europa.
  • Campspace: een website waar je bij veel leuke en lieve mensen in de achtertuin kunt slapen. Zeker een aanrader!
  • Adac Camping: een goed te gebruiken app voor Europa.
  • Campanyon: ook een veelgebruikte app voor Europa.
  • Campercontact: voor al je typische camp spots.

#4 Stroom nodig? Denk hier ook aan!

Sommige busjes zijn wat luxer dan anderen, dus misschien heb je dit wel niet nodig. Maar mocht je een koelkastje hebben, stroom en licht, dan is het zeker van belang om een beetje te plannen waar je naartoe gaat. Je zult hierdoor vaker op camperplaatsen staan met stroom. Hier kun je bovenstaande apps goed voor gebruiken!

#5 Koop een pas voor Nationale Parken

Het ligt eraan waar je naartoe gaat, maar voor sommige landen kun je een pas krijgen voor Nationale Parken, zodat je toestemming hebt en er mag overnachten. Dat biedt ineens heel meer mogelijkheden! Soms krijg je die gratis als je een camper huren gaat. Maar deze tip geldt vooral voor Canada, Amerika en Australië. In deze continenten heb je immens grote nationale parken, waar je jaarpassen kunt aanschaffen. Dit is zeker de moeite waard als je met een camper op reis bent.

Het ultieme camper avontuur paklijstje

Bereid je goed voor, vooral omdat dit type reizen best wel lijkt op wildkamperen. Pak belangrijke papieren in zoals je rijbewijs, paspoort, autopapieren, verzekeringspapieren en een zorgpas. Neem ook een lijst met noodnummers en wat contant geld mee. Voor je dagelijkse behoeften zijn dingen als wasknijpers, een waslijn, een opklaptafel met stoelen en een comfortabel matras onmisbaar. Neem ook gordijnen mee voor wat privacy, warme dekens voor de koude nachten, en bakjes voor je eten. Zorg ook voor elektronica zoals een laptop met wat films, een camera, en de nodige opladers. Pak ook een goed gevulde verbanddoos in, genoeg eten, drinken en snacks, en natuurlijk wat spullen voor sport en ontspanning. Een koelkast of koelbox is handig om alles vers te houden, en natuurlijk de schoonmaakspullen en een wasbakje met benodigdheden voor de hygiëne.